Prekogranična konferencija za mlade u projektu CeZaM

završnaU petak, 31.03., zajedno s partnerima iz udruge Zdravo Da Ste iz Banja Luke, održali smo REGIONALNU PREKOGRANIČNU KONFERENCIJU ZA MLADE PROJEKTA „CeZaM – CENTRI ZA MLADE U ZAJEDNICI“, u Hotelu Central u Hrvatskoj Kostajnici.

Konferencijom smo željeli ukazati na potrebu daljnjeg razvijanja politika i programa za mlade, poticanja mladih na aktivno sudjelovanje u donošenju odluka i na aktivnu uključenost mladih u život zajednice.

Na konferenciji su predstavljene aktivnosti i rezultati ostvareni tijekom provedbe projekta, te je predstavljen rad završna1mladih, njihova istraživanja i Programi za mlade koje su, uz mentorstvo projektnog tima, napisali i koji su usvojeni na Općinskim vijećima. Održana je i panel rasprava čiji je cilj bio osigurati da preporuke i mišljenja mladih ljudi iz Pounja nađu svoje mjesto u lokalnim politikama kako bi se poboljšala kvaliteta njihova života i unaprijedio njihov položaj u ovom pograničnom području. Panelisti su bili Dragan Adamović iz M.O.C.A.R.T Mreža omladinskih centara Republike Srpske, Ognjen Tadić iz Obrazovne inicijative, Banja Luka, Bosna i Hercegovina, Petra Pekica iz Mreže mladih Hrvatske i Dušica Grčić iz Savjeta za mlade Općine Dvor.

Projekt CeZaM: Centri za mlade u zajednici sufinanciran je sredstvima EU u okviru IPA prekograničnog programa Hrvatska – Bosna i Hercegovina.

cezam logotipi