Prekogranični kamp za mlade na Kozari

kamp 2

 

U sklopu projekta CeZaM – Centri za mlade u zajednici, a u suradnji s partnerima iz udruge „Zdravo da ste“ iz Banja Luke, organiziran je i iznimno uspješno proveden prekogranični kamp za mlade na Kozari. Kamp je trajao od 08. do 12.08., a sudionici kampa su bili mladi iz regije Pounja – Kozarske Dubice, Hrvatske Dubice, Dvora, Novog Grada, Kostajnice i Hrvatske Kostajnice.

Uz cjelodnevna druženja, zajedničke šetnje i boravke u prirodi za mlade su bile organizirane i četiri radionice dnevno: dramska radionica koju je vodio Siniša Tešanović, glazbena radionica koju je vodio Vanja Cvijanović, ekološka radionica koju je vodio Branislav Ristić te radionica crtanja stripa uz vođenje Davora Mulalića. Svi voditelji radionica suradnici su NVO “Zdravo da ste”. Mladi su mogli birati radionice na kojima žele sudjelovati, ovisno o svojim interesima. Posljednjeg dana kampa sudionici svake radionice su svojim kolegama predstavili svoj rad. Tako smo mogli vidjeti već gotove stripove, pripremljene kratke, dramske predstave, sudionici glazbene radionice su uvježbali pjesmu dok su sudionici ekološke radionice kamp 1kod spomenika na Kozari izradili „Bosonogu stazu“ – stazu od materijala koji su se našli u okolini poput grana, pjeska, kamenja, šišarki a preko koje se prelazi zavezanih očiju i uz vodstvo partnera kako bi se što više doživjela priroda u kojoj smo se nalazili. Sama staza ostaje dio Nacionalnog parka Kozara.

Cilj kampa bio je okupiti mlade s područja Pounja kako bi došlo do razmjene i prijenosa znanja i vještina, umrežavanja i povezivanja s ciljem stvaranja čvrstih veza i poznanstava kako bi se osigurala daljnja prekogranična suradnja mladih na ovom području.

Ovaj kamp organiziran je u okviru projekta “Centri za mlade u zajednici – CeZaM” koji je sufinanciran sredstvima Europske unije iz IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina.

3-logotipa-cross-border