Radionica web dizajna i internet prodaje za učeničke zadruge

web dizajn-1

 

Aktivnosti u projektu „Ove ruke mogu sve – podrška razvoju učeničkih zadruga u Pounju“, koji je podržalo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, se sa krajem školske godine približavaju kraju. U ponedjeljak, utorak i srijedu, od 30.5. do 1.6., u Osnovnoj školi Dvor održane su tri jednodnevne radionice za unapređenje vještina internet prodaje i marketinga.

Voditelji radionica bili su Robert i Šarlota Gnand, stručnjaci za web dizajn i internet prodaju iz Zagreba.
Iz izjave Roberta Gnanda nakon održanih radionica izdvajamo:

web dizajn“U ovoj kratkoj radionici smo djecu iz Učeničke zadruge Dvor podučili osnovama obrade fotografija i izrade web stranice i web trgovine na CMS-u WordPress. Zajedno smo fotografirali slike njihovih proizvoda, obradili ih za web, otvorili bazu podataka, instalirali i izveli osnovna podešavanja WordPressa i Woocommercea. Razgovarali smo o važnosti i mogućnostima komunikacije i poslovanja preko interneta. Dogovoreno je da ćemo web shop finalizirati na jesen, nakon ljetnih školskih praznika.

Sav rad smo obavili zajedno i ostvarili izvrsnu suradnju kako s učenicima tako i s profesoricom informatike Vesnom Majdandžić, vrlo susretljivom ravnateljicom i svim nastavnicima s kojima smo došli u dodir. Jako nas se dojmila srdačna atmosfera koja vlada u školi, a na kraju su nas i počastili ručkom iz vlastite kuhinje u školskoj blagovaonici koju su izgradili i opremili sredstvima koja su sami namakli, kako su nam rekli.

Nadamo se da smo našim sudjelovanjem u ovom projektu uspjeli pomoći učenicima iz Dvora da prepoznaju svoje potencijale i da spoznaju da upotrebom odgovarajućih znanja i alata mogu puno napraviti za svoju budućnost.”