Studenti socijalnog rada organizirali okrugli stol o samozapošljavanju OSI

U organizaciji studentica Studijskog centra za socijalni rad, Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, održan je 28. siječnja 2019. okrugli stol na temu samozapošljavanja osoba s invaliditetom. Okrugli stol dio je aktivnosti studenata u projektu Društveno-korisno učenje za organizaciju inkluzivnih zajednica, koji RCT provodi u partnerstvu sa Studijskim centrom za socijalni rad.

Na okruglom stolu su o mogućnostima samozapošljavanja i poticajnim mjerama, pravnom okviru i zaštiti od diskriminacije govorile Ivana Mikek Kupres i Marijana Senjak iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te Natalija Krajinović iz Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom. O iskustvu samozapošljavanja i poduzetništvu osoba s invaliditetom govorile su Albina Žnidar i Maria Tomić Preiner.

Ovaj okrugli stol je dio zagovaračke kampanje koju provode studenti kolegija Socijalni rad u organizaciji zajednice, a koji je rezultat provedenih istraživanja u cilju praćenja i evaluacije javnih politika koje se tiču osoba s invaliditetom. Istraživanje i kampanja dio su modula društveno-korisnog učenja za istraživanje, analizu i zagovaranje politika za osobe s invaliditetom.