Trening za mlade: razvoj i pisanje projektnih prijedloga za Erasmus+

Tokom travnja i svibnja 2019. u Srednjoj školi Ivana Trnskoga, Hrvatska Kostajnica održano je 6 seminara o razvoju i pisanju projektnih prijedloga za Erasmus+. Također je organiziran seminar o projektima razmjene mladih i projektima solidarnosti u suradnji s Agencijom za mobilnost i EU programe. Na seminarima je sudjelovalo 19 mladih s područja Pounja i 6 osoba koje rade s mladim ljudima.

Cilj Treninga za mlade je bio razviti funkcionalne vještine razvoja i pisanja projektnih prijedloga za Erasmus+ programe kod mladih i osoba koje rade s mladima, steći znanje o mogućnostima prijavljivanja projekata i napisati najmanje dva projektna prijedloga za Erasmus+ program. Trening je uključivao edukativne interaktivne radionice, praktične vježbe, studije slučaja, zadatke između modula i predavanja, a trajao je 20 školskih sati.

Na seminarima su obrađene sljedeće teme:
– osnovne informacije o Erasmus+ programu
– osnovni pojmovi i struktura projektnog prijedloga
– analiza dionika, analiza i postavljanje problema i ciljeva
– primjeri dobre prakse i uspješne priče
– pisanje logičkog okvira i projektnog prijedloga
– informacije o načinu prijave i rokovima na Erasmus+ programe

Zahvalni smo Agenciji za mobilnost i EU programe koji su nas ugostili i održali jednodnevnu radionicu o projektima razmjene mladih i projektima solidarnosti. Na radionici su naši polaznici uspješno primijenili stečena znanja i vještine, a time smo u pozitivnom tonu završili Trening za mlade.

Trening za mlade je održan u sklopu projekta „AktivUNA! djelovanjem mladih za bolju kvalitetu života u Pounju“ koji provodimo uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i u partnerstvu s LAG Una i Gradom Hrvatska Kostajnica.