Volonterske akcije mladih u Društvenom centru Kostajnica

U sklopu projekta “AktivUNA! djelovanjem mladih za bolju kvalitetu života u Pounju” mladi iz Pounja su se tokom listopada uključili i sudjelovali u aktivnostima Društvenog centra Kostajnica. Tamo su, uz stručnu pomoć i vođenje voditeljice centra pomagali u aktivnostima rada s osobama s posebnim potrebama.

U utorak, 29.10.2019. smo organizirali volontersku akciju u kojoj smo obilježili Dane kruha, igrali društvene igre, a Srednja škola Ivana Trnskog Hrvatska Kostajnica i njezini volonteri su nas ugostili i pripremili program posvećen hrvatskoj književnosti i Vatroslavu Lisinskom, kako bismo obilježili 200 godina od njegovog rođenja. Osim toga, pogledali smo i video uradak Ježeva kućica kako bismo se prisjetili ove lijepe priče i obilježili Mjesec hrvatske knjige.

Provjerili smo i kako napreduju naša drvca posađena u volonterskoj akciji uređenja okoliša.

Volonterske aktivnosti i aktivizam mladih je važan jer se tako mladi usmjeravaju na njihov doprinos društvu. Također, postaju senzibilniji na potrebe zajednice, postaju svjesniji svoje uloge i razvijaju niz osobnih, socijalnih, organizacijskih i profesionalnih vještina. Ove vještine će im pomoći u lakšem i boljem snalaženju u svakodnevnom životu i različitim poslovima u budućnosti.

Aktivnosti se provode u sklopu projekta “AktivUNA! djelovanjem mladih za bolju kvalitetu života u Pounju” koji provodimo uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku!