Search
Close this search box.

Fokus grupa: jednoroditeljske obitelji

30. kolovoza 2023. godine održali smo inspirativnu fokus grupu koja je okupila dionike i relevantne predstavnike lokalnih zajednica kako bismo promisliloi o važnim pitanjima i potrebama jednoroditeljskih obitelji i samohranih roditelja.

Ova fokus grupa je jedna od aktivnosti koja doprinosi našem nastojanju da se stvori podrška za obitelji koje se suočavaju s izazovima samohranog roditeljstva. Sudionici su bili predstavnici iz lokalnih zajednica, uključujući predstavnike lokalnih vlasti, obrazovnih institucija i nevladinih organizacija. Svi su imali zajednički cilj – razgovarati o potrebama i izazovima samohranih roditelja kako bi se razumjelo kako im pružiti bolju podršku.

Sudionici su imali priliku čuti stvarne priče i iskustva samohranih roditelja. Razgovarali su o financijskim poteškoćama, ravnoteži između posla i obitelji, emocionalnom izazovima i mnogim drugim aspektima koji čine samohrano roditeljstvo. Ova iskustva senzibilizirala su sudionike za stvarne izazove s kojima se susreću samohrane obitelji.

Osim razgovora o izazovima, fokus grupa je bila prilika za razmatranje konkretnih koraka prema poboljšanju podrške samohranim roditeljima. Sudionici su razmijenili ideje i predložili inicijative koje bi mogle pomoći u olakšavanju njihovog svakodnevnog života i stvaranju inkluzivnijeg društva.

Hvala svim sudionicima na doprinosu!

Projekt “JAKI I JEDNAKI – psihosocijalna podrška jednoroditeljskim obiteljima” financira Središnji državni ured za demografiju i mlade kroz Poziv za prijavu projekata udruga usmjerenih podršci roditeljstvu za 2022. godinu.