Search
Close this search box.

Mali pokretači promjena

Rozin je prije četiri i pol godine došla u Hrvatsku iz Turske. Imala je tada 7 godina. Nije znala niti riječ hrvatskog jezika, nije poznavala nikoga u Karlovcu.

Danas je učenica petog razreda, govori hrvatski jezik bez greške, brbljava je i simpatična djevojčica, omiljena u razredu i odlična učenica. Trenira teakwondo i svira trubu. U razgovoru nam kaže da ima puno prijatelja.

Mahmoud je nešto stariji, ima 14 godina. Došao je u Karlovacu isto vrijeme, a za Hrvatsku je prije toga čuo samo preko Luke Modrića, jer Mahomud je uspješan nogometaš. Igra lijevo krilo u prvom timu pionirskog sastava NK KARLOVAC 1919.

Taekwondo klub Karlovac na kupu održanom u Maksimiru u prosincu je osvojio 11 medalja – 5 zlatnih, 2 srebrne i 4 brončane. U borbama su zlatne medalje osvojili Azzedin, koji je proglašen najboljim kadetom i Bilal koji je proglašen najboljim mlađim kadetom. Azza i Bilal su braća iz Sirije i također su dio naše grupe.

Kroz dvogodišnjiprogram MOZAIK – MOstovi ZAjednice I Kulture, koji provodimo na području Grada Zagreba, Zagrebačke županije i Grada Karlovca, želimo njih i drugu djecu u sličnom položaju bolje upoznati, osnažiti i potaknuti da u svojoj zajednici promoviraju toleranciju različitosti i interkulturalnost kao vrijednost.

Program  podržava Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.