Search
Close this search box.

Održan okrugli stol “Dostupne socijalne usluge u zajednici”

Rehabilitacijski centar za stres i traumu je u utorak, 14. veljače 2023. u hotelu Dubrovnik u Zagrebu, od 10:00 do 14:00 sati održao okrugli stol „Dostupne socijalne usluge u zajednici“.

Na okruglom stolu vodila se panel rasprava o aktualnim trendovima u pružanju socijalnih usluga na kojoj su kao uvodničarke sudjelovale: Anica Ježić, načelnica Sektora za razvoj i unapređenje socijalnih usluga Zavoda za socijalni rad, Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijelne politike, Zorana Uzelac Bošnjak, pomoćnica pročelnika za socijalnu politku Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, braniteje i osobe s invaliditetom Grada Zagreba, Sanja Orešković Vrbanec, voditeljica razvoja programa Udruženja Djeca prva i Nela Pamuković, koordinatorica Centra za žene žrtve rata Rosa.

Cilj okruglog stola bio je uključivanje stručnjaka u području socijalnih usluga u dijalog i razmjenu mišljenja o aktualnim trendovima te dinamičnim promjenama koje se odvijaju u sustavu socijalne skrbi, zakonodavnom okviru, na razini regionalne i lokalne samouprave, kao i prilikama koje dolaze kroz europske fondove (ponajviše Europski socijalni fond) i Nacionalni program oporavka i otpornosti.

Pored navedenog, okrugli stol bio je prilika i za povezivanje i umrežavanje svih dionika i stručnjaka koji se u svom daljnjem radu žele pridružiti zagovaračkoj mreži pružatelja socijalnih usluga koja će zagovarati dostupnost kvalitetnih socijalnih usluga u zajednici.

Okrugli stol provodi se kao dio projekta ZAJEDNICE UKLJUČUJU – Inicijativa za univerzalno dostupne temeljne socijalne usluge u zajednici, omogućenog financijskom podrškom Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova čiji je nositelj Nositelj je Rehabilitacijski centar za stres i traumu, a partneri u provedbi projekta su Pravni fakultet – Studijski centar za socijalni rad, Sveučilišta u Zagrebu i Einurð ehf. iz Reykjavíka, Island.