Search
Close this search box.

Podrška samohranim roditeljima

Kroz projekt “JAKI I JEDNAKI – psihosocijalna podrška jednoroditeljskim obiteljima” na području Hrvatskog Pounja i u Gradu Zagrebu provodimo aktivnosti koje pružaju psihološku podršku samohranim roditeljima, koristeći inovativne metode temeljene na Rješenju usmjerenom pristupu i Art terapiji. Projekt prepoznaje važnost podrške samohranim roditeljima kako bi se osiguralo da svako dijete ima priliku rasti u sigurnom i podržavajućem okruženju. Rezultati ovih aktivnosti već su obećavajući, jer se samohrani roditelji osjećaju podržani i manje opterećeni stresom.

Zašto je važno pružati psihološku podršku samohranim roditeljima? Samohrani roditelji često se suočavaju s jedinstvenim izazovima, balansirajući između obaveza roditeljstva, rada i osobnog života. Sve ono što su nekad dijelili i radili u dvoje, sada rade sami. Samohrani roditelji često se suočavaju s visokim stresom, osjećajem izolacije i pritiskom da zadovolje sve potrebe svoje djece. Psihološka podrška pomaže im u suočavanju s tim izazovima i ojačava njihove emocionalne resurse. Također, poboljšava kvalitetu života njih samih i njihove djece.

Rješenju usmjeren pristup je usmjeren na rješenje, što znači da se ne fokusira samo na probleme, već potiče samohrane roditelje da pronađu vlastite resurse i strategije za suočavanje s izazovima. Kroz Art terapiju koristimo metode kojima želimo potaknuti kreativnost i izražavanje emocija.

Pružanje podrške i osnaživanje samohranih roditelja samo su jedan segment kroz koji možemo mijenjati naše zajednice na bolje.

Pratite najnovije informacije o aktivnostima ovog projekta jer uskoro slijedi još zanimljivosti.

Projekt financira Središnji državni ured za demografiju i mlade kroz Poziv za prijavu projekata udruga usmjerenih podršci roditeljstvu za 2022. godinu.