Search
Close this search box.

Pogledajte besplatno webinar “Aktiviranje međugeneracijske solidarnosti kao resursa u pružanju socijalnih usluga”

U utorak, 16.05.2023. od 10 do 11:30 sati održali smo webinar na temu „Aktiviranje međugeneracijske solidarnosti kao resursa u pružanju socijalnih usluga“. Na webinaru smo se bavili temom kako proširiti i aktivirati resurse zajednice na principima međugeneracijske solidarnosti i transfera znanja.

Primjere dobre prakse podijelile su Zdenka Pantić, profesorica psihologije i sociologije, psihoterapeutkinja i supervizorica u kliničkom i psihosocijalnom radu, Udruga KAS, LAG Karašica i Klub Mariška.

Ciljevi webinara bili su razumjeti koncept međugeneracijske solidarnosti i njene prednosti, naučiti kako aktivirati resurse zajednice kroz međugeneracijsku suradnju, istaknuti važnost transfera znanja i vještina među generacijama i potaknuti raspravu o mogućnostima daljnjeg razvoja međugeneracijske solidarnosti kroz identificiranje primjera dobre prakse međugeneracijske solidarnosti u organizaciji i pružanju socijalnih usluga.

Webinar možete pogledati putem ovog linka: https://youtu.be/ARS3YwB_H4k

Projekt ZAJEDNICE UKLJUČUJU – Inicijativa za univerzalno dostupne temeljne socijalne usluge u zajednici je financiran iz Programa Fonda za aktivno građanstvo u Hrvatskoj, kroz financijske mehanizme EGP-a i Kraljevine Norveške, u iznosu od 149.157,00 €. Projekt sufinanciraju Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske i Grad Zagreb.