Search
Close this search box.

Rehabilitacijskom centru za stres i traumu dodijeljena Godišnja nagrada Jakov Kudrić

Ovogodišnji Svjetski dan socijalnog rada, koji se obilježava 19. ožujka, za nas je obilježen velikim priznanjem od strane Hrvatske komore za socijalni rad.

Upravni odbor Hrvatske udruge socijalnih radnika donio je odluku da se Rehabilitacijskom centru za stres i traumu, dodijeli Godišnja nagrada Jakov Kudrić u kategoriji organizacija civilnog društva koje su svojim stručnim i /ili znanstvenim radom osobito doprinijeli ili doprinose razvoju i afirmaciji profesije socijalnog rada koja nam je uručena u utorak, 19. ožujka 2024. u Hotelu Academia u Zagrebu.

Put do ove nagrade je u našem slučaju trajao 30 godina. Krenuli smo kao centar koji se bavi izbjeglicama i progranicima, a posebno civilnim žrtvama mučenja s kojima još uvijek radimo na ratom pogođenim područjima.

Na tom putu prošli smo sve nedaće koje jedna udruga može proći, ali nismo posustali u svojoj misiji da pomažemo ranjivim skupinama kroz socijalno uključivanje, kontinuiranu psiho-socijalnu podršku u zajednicama s manje mogućnosti, sustavnom rehabilitacijom i integracijom osoba s odobrenom i neodobrenom međunarodnom zaštitom te smo, što je najvažnije za rast jedne organizacije, razvijali partnerstva.

Partnerstva smo razvili sa osnovnim školama, udrugama civilnog društva i Hrvatskim zavodom za socijalni rad, gdje moramo izdvojiti Područni ured Hrvatska Kostajnica i Područni ured Vrbovec, čijim voditeljicama zahvaljujemo na dugogodišnjoj suradnji.

U 2023. ostvarili smo i veliko postignuće kroz nominaciju za nagradu European Social Service Award u području Istraživanja i evaluacije na razini Europske unije.

Sretni smo i ponosni da se naš rad i postignuća ostvarena tijekom svih godina našeg rada prepoznaju i uvažavaju i na nacionalnoj i na međunarodnoj razini, a posebno u zajednici u kojoj djelujemo.

Veliko hvala svima koji su nas pratili i koji nas i dalje prate na putu našeg djelovanja.

Brošura: SVJETSKI DAN SOCIJALNOG RADA 2024. GODINE – STRUČNI SKUP