Search
Close this search box.

Sudjelovali smo na treningu zagovaračkih vještina “Izgradnja kapaciteta OCD-a za veći utjecaj u procesu donošenja odluka te praćenja politika na svim razinama”

U okviru projekta Nova perspektiva za beskućništvo, Hrvatska mreža za beskućnike je u Zagrebu 02. i 03. ožujka 2023. organizirala dvodnevni  trening “Izgradnja kapaciteta OCD-a za veći utjecaj u procesu donošenja odluka te praćenja politika na svim razinama”.

Trening su vodili predstavnici Zaklade Solidarna i Panda Komunikacija, a temeljio se na parcipativnim metodama prenošenja znanja i vještina, radu na primjerima, interaktivnim prezentacijama i vježbama.

U treningu su sudjelovali predstavnici partnerskih OCD-ova i članice HMB-a koji su tijekom prvog dana naučili kako pripremiti zagovarački plan, od definiranja problema i posljedica sve do rješenja i ciljeva. Na radionici su sudionici zajednički mapirali relevantne propise i donostelje odluka, određovali uži i širi tim te ključne aktivnosti institucionalnog zagovaranja, radili na mapiranju dionika i donositelja odluka te kreirali aktivnosti i timeline.

Na drugi dan treninga predstavnici Panda Komunikacija su sudionicima predstavili kako raditi zagovaranje usmjereno na društvo, pokazali kanale i alate koje mogu koristiti u komunikaciji prema ciljanim skupinama i načine stvaranja digitalnog sadržaja. Sudionici su naučili koje offline aktivnosti mogu provoditi poput konferencija, rasrpava i sastanaka i kako mogu kreirati ključne poruke i upotrijebiti storytelling u komunikaciji s javnosti.