Search
Close this search box.

Održana radionica “Mentalno zdravlje beskućnika”

U sklopu projekta “Nova perspektiva za beskućništvo” koji Hrvatska mreža za beskućnike provodi u suradnji sa 7 OCD-a i dvije znanstvene institucije, a u kojem sudjelujemo kao partnerska organizacija, u utorak, 13.06.2023. održali smo radionicu na temu “Mentalno zdravlje beskućnika”. Radionica je održana u prostorima Gradskog društva Crvenog križa Čakovec (centar PrInOS) u Čakovcu.

Problem mentalnog zdravlja posebno je prisutan među beskućnicima i osobama u riziku od beskućništva. Provedbom radionice željeli smo potaknuti i naglasiti važnost ulaganja u podršku mentalnom zdravlju i promicanje mentalnog zdravlja te važnost rješavanja problema mentalnog zdravlja beskućnika.

U sklopu projekta provedeno je sedam znanstvenih istraživanja na temelju kojih su izrađene smjernice za javne politike u području pravnog statusa beskućnika, zdravlja i mentalnog zdravlja beskućnika, prevencije beskućništva, smještaja i stambene politike, zapošljavanja beskućnika, financiranja skrbi o beskućnicima i socijalnih usluga za beskućnike koje su predstavljene sudionicima radionice.