Search
Close this search box.

Rame uz rame – program podrške zdravom odrastanju u zajednici

Trogodišnji program Rame uz rame – program podrške zdravom odrastanju u zajednici ima za cilj prevenciju institucionalizacije i poboljšanje kvalitete života djece s društveno neprihvatljivim obrascima ponašanja kroz unapređenje sustava podrške.

Dvije komponente programskih aktivnosti usmjerene su na osnaživanje i unapređenje kompetencija dviju ciljanih skupina – djece s društveno neprihvatljivim obrascima ponašanja, koja su pod rizikom za izdvajanje iz svojih obitelji i druge djece u riziku  te voditelja odgojnih mjera i stručnjaka iz područja socijalne skrbi i obrazovanja za pružanje podrške djeci i obiteljima.  

Prema iskustvima stručnjaka RCT-a, svi koji trebaju ili traže podršku za promjenu neučinkovitih obrazaca ponašanja već posjeduju barem minimalne vještine potrebne za stvaranje rješenja. I u provedbi programa Rame uz rame promjenu postižemo primjenom Rješenju usmjerenog pristupa, fokusirajući se na ono što u životu korisnika već funkcionira.

Program financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, partner u provedbi nam je Centar za socijalnu skrb Vrbovec, a provodi se od 1.6.2020. do 31.5.2023.