Search
Close this search box.

Studentice izradile digitalne alate za udomitelje i stručnjake

Studentice socijalnog rada s kolegija Socijalni rad u virtualnom okruženju profesorice Lucije Vejmelke su kao volonterke u našem trogodišnjem programu „OSnaži OBITelj – razvojem kompetencija udomitelja i stručnjaka iz područja udomiteljstva do kvalitetnije skrbi o djeci“ izradile dva digitalna alata kao pomoć udomiteljima: Riznicu  digitalnih alata za udomitelje (PDF priručnik za udomitelje) i Online tečaj za stručnjake s ciljem usvajanja digitalnih alata.

Cilj programa OSOBIT je unaprijediti digitalne kompetencije udomitelja  i relevantnih stručnjaka iz pomagačkih struka. Digitalne kompetencije su osobito važne za populaciju udomitelja koji žive u ruralnim područjima i slabije su povezani javnim prijevozom sa centrima gdje se pružaju socijalne usluge. Osposobljavanjem za korištenje digitalnih alata udomitelja i stručnjaka osigurava se stručna podrška i udomiteljima koji žive u teže dostupnim područjima.

https://udomiteljstvo.carrd.co/

Program podržava Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, a provodi se do lipnja 2023. godine.