Search
Close this search box.

Sudjelovali smo na treningu Housing First

Na 17. nacionalnom susretu u Rijeci, 11. listopada 2023. održana je edukacija o modelu “Housing First/Stanovanje prvo” koju su vodile Helena Babić i Jana Herceg Milin, jedine licencirane trenerice za ovu metodu u Republici Hrvatskoj. Na edukaciji su sudjelovali predstavnici članica Hrvatske mreže za beskućnike (HMB) i partneri projekta “Nova perspektiva za beskućništvo”.

“Stanovanje prvo” postavlja temeljno pravo na “krov nad glavom” kao ključno ljudsko pravo, pružajući trajno stambeno zbrinjavanje beskućnicima prije svega. Ova edukacija je kroz opuštenu, ali i iznimno motivirajuću atmosferu potaknula dijalog o važnosti pružanja podrške kroz stambeno rješenje kako bi se adresirali drugi problemi koji dovode do beskućništva.

Pula je prvi grad u Hrvatskoj koji je prepoznao model stambenog zbrinjavanja beskućnika “Housing First” i osigurao uvjete za njegovu provedbu u narednoj godini.

Rehabilitacijski centar za stres i traumu nastavlja surađivati s partnerima i suradnicima kako bi ostvarili pozitivne promjene. Kroz naš rad, širit ćemo znanja i spoznaje s edukacije kako bismo podržali prevenciju beskućništva i pridonijeli stvaranju održivih rješenja za našu zajednicu.