Search
Close this search box.

Edukacija za zagovaračke aktivnosti

Jučer, 01.08.2023., smo u Dvoru proveli Edukaciju za zagovaračke aktivnosti u kojoj smo samohrane roditelje educirali i poticali za zagovaračke aktivnosti. Kroz ovu edukaciju želja nam je bila da samohranim roditeljima pružimo alate i znanje za zagovaranje svojih potreba i interesa.

Kroz proces učenja o zagovaranju i zagovaračkim aktivnostima, samohrani roditelji su stekli vještine i razumijevanje kako se efikasno založiti za svoje potrebe. Edukacija je, osim teorije, uključivala i praktične aspekte i usmjerena je na stvarne situacije s kojima se samohrani roditelji svakodnevno suočavaju.

Javno zagovaranje postaje moćan alat za samohrane roditelje jer im omogućava da se izraze, da iznose svoje priče i iskustva, te da utječu na donositelje odluka kako bi se poboljšao njihov položaj u lokalnoj zajednici. S ovim novostečenim znanjem, samohrani roditelji su sada sposobni izraziti svoje potrebe na način koji će im pomoći ostvariti stvarne promjene.

Ono što ovu edukaciju čini značajnom jest njezin dugoročni utjecaj. Kroz provjerene metode javnog zagovaranja, samohrani roditelji imaju priliku raditi na svojim ciljevima i postupno mijenjati svoj položaj u lokalnoj zajednici. Ovo nije samo korak naprijed za njih, već i za cijelu zajednicu koja će imati koristi od njihovih doprinosa i promjena koje će zajedno ostvariti.

Projekt “JAKI I JEDNAKI-psihosocijalna podrška jednoroditeljskim obiteljima ” i dalje ostaje predan pružanju podrške samohranim roditeljima u njihovim izazovima i naporima za bolju budućnost. Nastavit ćemo dijeliti novosti o našim aktivnostima i postignućima kako bismo zajedno stvarali pozitivne promjene u životima samohranih roditelja.

Hvala svima koji su sudjelovali u današnjoj edukaciji, posebno našim volonterima i volonterkama, i podržavaju našu misiju!

Projekt financira Središnji državni ured za demografiju i mlade kroz Poziv za prijavu projekata udruga usmjerenih podršci roditeljstvu za 2022. godinu.